субота, 25. април 2015.

Chilling with Shine: Pobednik darivanja, pripreme za prijemni, nagrada iz HEJ!-a i novi Instagram profil ♡

Eh, pa prošao je poduži period otkad nisam napisala neki tekst za rubriku Chilling with Shine. Pošto je ove nedelje bilo puno zanimljivih događaja, rešila sam da ih spojim u celinu i napišem post o tome.


Prvo ću odmah preći na proglašenje pobednika darivanja na kom je bilo neverovatnih 200 i više učesnika i hvala vam na tome!
Pobednica je Dragana Kovačević, koja je izabrana nasumično.
Dragana, čestitam na pobedi. :)

Ovoga puta sam fotografisala telefonom jer mi je bilo mrsko da to radim fotoaparatom.
Što se tiče priprema za prijemni, ove bila sam preokupirana vežbanjima, i spremanjem za probni prijemni. Iako je bio samo probni, nastavnici su pravili malo veću frku nego što bi trebali, ali sve je prošlo dobro. Međutim, čini mi se da sam najslabije uradila matematiku, što naravno ne znači smak sveta jer je to samo provera. Ja sam na primer posle toga shvatila gde grešim tako da ću se u budućnosti fokusirati na takve zadatke.

Pošto sam u časopisu HEJ! osvojila Essence nagradu, odlučila sam da o tome malo pišem ovde, jer je bilo par zahteva onih koji su želeli da vide koja je nagrada u pitanju. E pa, u pitanju je lak za nokte sa fotografije, preciznije Essence Hidden Stones, koji, kao što mu sam naziv kaže, sadrži sitne kamenčiće koji se primete tek kada se lak osuši, tako da su vam nokti nekako hrapavi. Ovo je doduše jedna od mojih omiljenih boja, a nijansa je 02.


Tu je i novi nalog na Instagramu koji sam napravila iz ljubavi prema fotografijama sa Tumblr-a i sve ostale koji takođe vole Tumblr. Zapratite me OVDE.



Evo i par današnjih sličica. :)




среда, 15. април 2015.

How to make a smoothie? | Kako napraviti smoothie? ♡


Juče sam, gledajući neke videe na youtube-u, poželela da isprobam smoothie. Verovatno znate šta je to, jer je smoothie trenutno hit u svetu. Ali evo objašnjenja za one koji ne znaju: smoothie je voćni napitak koji se pravi tako što se u secko ili blender stavi iseckano voće i doda jogurt ili mleko, mada je trenutno najpopularniji smoothie sa grčkim tipom jogurta.
Pošto sam danas kupila banane i jagode (maline nisam našla), shvatila sam da zapravo imam potrebno voće za moj napitak, još mi je samo falio grčki jogurt. Ali baksuz! Nigde u gradu nije bilo grčkog jogurta. Otišla sam do zdrave hrane kako bih uzela pahuljice ovasa koje bih dodala u smoothie, a napamet mi je palo da grčki jogurt zamenim običnim jogurtom. Pa što da ne?
Kako nisam imala sve iste sastojke koji su bili potrebni, shvatila sam da ja zapravo eksperimentišem i da ne znam koji je krajnji rezultat, ali uglavnom ovo će biti recept iz moje glave.

Želim još da znate da je smoothie malo gušći napitak, a samim tim što sadrži voće i jogurt, može vam poslužiti kao sjajna ideja za obrok ili međuobrok.

Ja sam ovaj moj smoothie nazvala Shiny smoothie. Shiny zbog bloga shineperfection, a smoothie, paaa, zbog smoothie-a, hah.

Sastojci koji su vam potrebni za Shiny smoothie:
- Banana
- Četiri jagode
- Šolja jogurta
- Šaka ovsenih pahuljica
- Mlevena plazma za dekoraciju


Iseckajte bananu i 3 jagode na komadiće.

Zatim ga ubacite u secko/blender.

Dodajte jogurt...

... a zatim pahuljice.

Pustite da secko/blender obavi svoje, odnosno isitni i pomeša sve sastojke. Seckajte/blendirajte dok se pomešani sastojci ne pretvore u ređu kašu.

Za sam kraj, sipajte smoothie u čašu i dodajte poslednju, odnosno četvrtu jagodu kao dekoraciju, kao i malo mlevene plazme na vrh. Naravno, za još lepši izgled i konzumiranje, cevčica je nezaobilazna.

I evo tog famoznog Shiny smoothie-a! 

Dragi moji, nadam se da vam se recept kao i sam post dopao. Ukoliko se odlučite da isprobate Shiny smoothie, obavezno javljajte kako vam se dopao i šaljite mi fotkice. 



субота, 11. април 2015.

Darivanje! ♡


Pošto sam polako ali sigurno prešla cifru od 150 čitalaca, odlučila i da obradujem moje čitaoce jednim darivanjem. Jeeej! :)

Pa evo, neću vas gnjaviti već ću vam odmah reći kakvi su poklončići u pitanju.

Za vas sam spremila jednu predivnu majičicu na (skroz) tamno plave i bele pruge sa pink natpisom. Međutim, odlučila sam da vam poklonim i Avon balzam za usne sa mirisom vanile, i pošto sam ga za potrebe fotografisanja otvara, mogu vam reći da je miris božanstven.

Evo još nekoliko sličica, a u nastavku možete pročitati kako da prijavite za darivanje.



U darivanju možete učetvovati na blogu, ali isto tako i preko Instagram-a i Facebook-a.

Ukoliko nemate blog a želite da učestvujete, posetite moj profil
na Instagram-u OVDE
i stranicu
na Facebook-u OVDE.

Ukoliko učestvujete na blogu uslovi za učestvovanje su:
1. Zapratite me na Blogger-u tj. postanite moj čitalac
2. Lajkujte moju Facebook stranicu 
3. Zapratite moj Instagram profil 

Srećno svima! 

четвртак, 9. април 2015.

Specijal: Ideje za farbanje i ukrašavanje Uskršnjih jaja! ♡

Hej, hej! Evo mene sa jednim 'vanrednim' postom, jer je, jelte, četvrtak.
Ali bliži se jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika a to je Uskrs (ili Vaskrs)!
Običaj je da se tada farbaju jaja, a pošto smo mi blogerke na neki način kreativnije, donosim vam zanimljive ideje za farbanje i ukrašavanje Uskršnjih jaja.

Ne zaboravite da mi pišete u komentarima koja se od ovih ideja vama najviše dopala! :) 

1. Ombre
Ne znam za vas, ali meni je ovo tako slatko i neobično lepo.
Postupak je jednostavan i sve što vam je potrebno su vodene boje i četkica. Četkicom nanosite boje postepeno, ali se potrudite da nijanse budu slične, ali ne popuno iste jer u tom slučaju nema ombre efekta.

2. Šljokice
Gde god da izađete, na štandovima ćete pronaći bočice sa šljokicama, namenjene baš za ukrašavanje jaja. Sve ostalo je na vama i vašoj mašti.

3. Prskanje
Uzmite četkice i tempere, zatim četkicu umočite u temperu i tresite je kao odrasli cigaretu. Potrudite se da iskoristite više boja, kako bi lepše izgledalo. 

4. Nalepnice
Ja sam se naprosto oduševila kad sam videla ovu fotkicu. Nalepnice su zaista zakon a posebno kad su u zanimljivim bojama.

5. Cirkoni
Dobro, ovo je već krajnje neobično, ali izgleda lepo zar ne?
Lepak i cirkone u ruke i završeno!

6. Sjajni markeri
Mene ovi zlatni i srebrni markeri oduševljaju. Ofarbajte jaje prvo u željenu boju a zatim dekorišite markerima.

7. Topljene voštane boje
I naziv vam nagoveštava da su vam potrebne voštane boje koje ćete na neki način zagrejati do te mere da krenu da se tope, a onda dok se tope, šarajte po jajima njima.

8. Marble
Verovatno ste čuli za marble efekat kod lakiranja noktiju. E pa isti taj efekat primenjujemo i ovde, samo što ćemo umesto laka za nokte i tople vode upotrebiti penu za brijanje i boje za farbanje jaja.
Kada pomešate ta dva samo umočite jaje i to je to.

9. Klasično crtanje
Markerima i flomasterima crtajte do mile volje! :)

10. Doodle crtanje
Reč 'doodle' u bukvalnom prevodu sa engleskog na srpski znači 'škrabotina', ali u stvari to je mnogo prefinjenije crtanje gde se pazi na svaki detalj i gde se maksimalno vodi računa da oblici koji se ponavljaju budu što sličniji.



субота, 4. април 2015.

Predivan nakit iz Sonjinog dućančeta! ♡

Nedavno sam sklopila saradnju sa Sonjom, sa stranice Sonjino dućanče, ženom koja ručno izrađuje predivan nakit.
Odlučila sam da je pitam za saradnju nakon što sam ostala bez teksta listajući fotkice predivnog nakita. Odgovor je bio potvrdan a ja sam skakala od sreće. Sonja je odlučila da mi pošalje neobičnu bisernu ogrlicu koju karakteriše zlatna mašna.

Sonja voli da pravi nakit koji nežan i egzotičan, a pritom melanholičan, zavisi šta od materijala koristi. Kada koristi kožu
voli geometrijske oblike, kombinaciju panka sa nekim naizgled nespojivim etno elementima... a kada koristi pamučni konac voli da kombinuje jarke boje i nakit koji asocira na egzotična mesta.
Pored nakita bavi se i izradom kutija za nakit. Na moje pitanje zašto je odlučila da se bavi izradom nakita, odgovorila je da je to ispunjava i da joj je to hobi. :)

Obavezno posetite > Sonjino dućanče < ukoliko ste zaljubljenik u lep i neobičan nakit.

Na fotkicama ispod možete videti ogrlicu koju mi je Sonja poslala. U komentarima ostavljajte utiske!