четвртак, 9. април 2015.

Specijal: Ideje za farbanje i ukrašavanje Uskršnjih jaja! ♡

Hej, hej! Evo mene sa jednim 'vanrednim' postom, jer je, jelte, četvrtak.
Ali bliži se jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika a to je Uskrs (ili Vaskrs)!
Običaj je da se tada farbaju jaja, a pošto smo mi blogerke na neki način kreativnije, donosim vam zanimljive ideje za farbanje i ukrašavanje Uskršnjih jaja.

Ne zaboravite da mi pišete u komentarima koja se od ovih ideja vama najviše dopala! :) 

1. Ombre
Ne znam za vas, ali meni je ovo tako slatko i neobično lepo.
Postupak je jednostavan i sve što vam je potrebno su vodene boje i četkica. Četkicom nanosite boje postepeno, ali se potrudite da nijanse budu slične, ali ne popuno iste jer u tom slučaju nema ombre efekta.

2. Šljokice
Gde god da izađete, na štandovima ćete pronaći bočice sa šljokicama, namenjene baš za ukrašavanje jaja. Sve ostalo je na vama i vašoj mašti.

3. Prskanje
Uzmite četkice i tempere, zatim četkicu umočite u temperu i tresite je kao odrasli cigaretu. Potrudite se da iskoristite više boja, kako bi lepše izgledalo. 

4. Nalepnice
Ja sam se naprosto oduševila kad sam videla ovu fotkicu. Nalepnice su zaista zakon a posebno kad su u zanimljivim bojama.

5. Cirkoni
Dobro, ovo je već krajnje neobično, ali izgleda lepo zar ne?
Lepak i cirkone u ruke i završeno!

6. Sjajni markeri
Mene ovi zlatni i srebrni markeri oduševljaju. Ofarbajte jaje prvo u željenu boju a zatim dekorišite markerima.

7. Topljene voštane boje
I naziv vam nagoveštava da su vam potrebne voštane boje koje ćete na neki način zagrejati do te mere da krenu da se tope, a onda dok se tope, šarajte po jajima njima.

8. Marble
Verovatno ste čuli za marble efekat kod lakiranja noktiju. E pa isti taj efekat primenjujemo i ovde, samo što ćemo umesto laka za nokte i tople vode upotrebiti penu za brijanje i boje za farbanje jaja.
Kada pomešate ta dva samo umočite jaje i to je to.

9. Klasično crtanje
Markerima i flomasterima crtajte do mile volje! :)

10. Doodle crtanje
Reč 'doodle' u bukvalnom prevodu sa engleskog na srpski znači 'škrabotina', ali u stvari to je mnogo prefinjenije crtanje gde se pazi na svaki detalj i gde se maksimalno vodi računa da oblici koji se ponavljaju budu što sličniji.



53 коментара:

  1. Odlične ideje. Super post! Jedva čekam da ukrašavam jaja. ♥☺


    NOVI POST :
    http://fashionholicyeahh.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Odlične ideje! Probaću ombre da uradim. ♥

    onmywaybyivana.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Super ideje!Ombre je najlepse,po meni! :)

    ОдговориИзбриши
  4. Mnogo mi se dopada post !!
    poseti moj blog,komentarisi i uclani se ako zelis :)
    ima novi post --->> girlsstuffblogg.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Sjajne ideje!Meni se dopada svaka ideja o kojoj si pisala!Sve su lepe na svoj nacin :D
    Novi post na mom blogu --- http://sofija1837.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Sve ideje su super osim onih koji je Tijana vec stavila u post. Ove ostale tvoje kao sto su cirkoni ili topljenje masne boje :)
    Sve u svemu ti taj post docaras divno :) I mozes li u sledecem postu staviti svoju sliku (lice) <3?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Okej, ovo me vec pomalo nervira. Kao prvo, nisam ni videla Tijanin post, a kao drugo Pinterest je mreza sa koje svi mogu slobodno uzimati fotografije, zar ne? Tako da se razumemo, ja od Tijane nista uzela niaam, sve je sa Pinteresta. I ne, ne planiram da prikazujem lice skorije.
      I inace hvala. :)

      Избриши
  7. Ideje su odlične, i slike su prelepe :)

    http://saveti81.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Pa izvini, ali ti se toliko hvalis svojim blogom. Toliko si umisljena kao neka kraljica. Pravis se sad, kopiras postove! I grozno slikas!!! Slikas kao neki kako se ono kaze, a da, kao neki bebac od 2 godine. Sad se tripujes jer imas150 citaoca. A izvini curo, neki imaju cetvurostruko vise pa se ne hvale kao ti. I to sto imas postigla si reklamiranjem na tudje blogove stavis ovako:
    Lep post!
    GIVEAWAY JE NA BLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOGU!!!! UDJI UDJI MOLIM TE!!!
    pa stvarno, znas da si dosadna sa tim? I posle se ,,kao,, zahvaljujes nama, a ustvari usli smo u tvoj blog jer toliko smaras, pa da bi te otkacili. Svakome kao iskreno zahvalis, ali to samo da bi imala puno komentara. A pretvaras seee! Imas 14 godina i utripovana si kao da imas 18, i grozno pises. Mislim ne grozno, vec lepo ali za nekoga ko ima 10 godina. Kad bih ja imala toliko ja bih duplo bolje sastavljala. I prava si smizla. Nemas 30 postova na blogu a toliko citaoca. Mislim pff. Banuj me slobodno. I ne zasluzujes ovoliko citaoca jer si i izgled bloga kopirala sa bloga Do it yourself lady! I tu se non stop uvrces. Zasto ne odgovaras na komentare kao svojim prijateljima? Odgovaras kao da su oni nizi sloj od tebe? E pa ti si jako nize pala od njih curo! I obrisaces ovaj komentar samo ako si kukavica.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo moze da napise samo neko ko je izuzetno ljubomoran!
      Za vreme koje si sve ovo napisao mogao si da uradis nesto korisno!
      Ona uvek lepo procita post,puno komentarise i nalepi link svog bloga!!!
      Dobila je 150 citaoca zato sto joj je svaki od postova izuzetno kvalitetan i poseban!!!!

      Избриши
    2. Ajde ti mala nemoj mi njista govoriti! Imas najgluplji blog na svetu ajde cao!

      Избриши
    3. E pa ovako, samo cu ti reci da ukoliko si imala u planu da me uvredis ovim komentarom, nisi uspela. Nimalo. Za pocetak ono sto sam napisala Ivi je zato sto me nervira poredjenje sa bilo kojim blogom kao da sam iskopirala, a nisam. Kao sto rekoh, pinterest je slobodan sajt koji svako moze koristiti i uzimati slike sa istog. Tebe niko ne tera da citas moje postove, niti da posecujes moj blog. Kada te nesto ne zanima jednostavno mu ne posvecujes paznju, a vidim da ti posvecujes mom blogu toliko paznje cim zbas svaki detalj. Puna si mrznje i to se vidi iz prilozenog komentara. Ne bih da vredjam ali kad si ti vec pomenula da nemam ni 30 postova (zapravo ih ima 34), savetovala bih da pogledas svvoj profil na kome nemas nijedan post. Da si neka hrabra cura komentarisala bi sa profila preko kog pises postove i slicno, a ne sa tog profila koji verovatno koristis kad ti je dosadno pa onda vredjas. Shvati da onda ti ispadas kukavica a ne ja. Jano hvala ti na podrsci, ali sa ovakvim osobama se ne vredi prepirati. Ja sam za to da svako ima pravo na svoje misljenje, ali pravo na vredjanje sigurno ne. Blokirati te necu, niti obrisati tvoj komentar na ovom postu, ali ukoliko nastavis sa ovim vredjanjem svaki naredni komentar bice ti obrisan. Sada shvatam kako je bilo Tijani, medjutim ja zbog ovoga necu plakati vec cu nastaviti da pisem jos bolje postove. Imas poljubac od mene. :*

      Избриши
    4. Pa u pocetku si mi se dopadala dok nisi pocela da smaras -__-

      Избриши
    5. Pa izgleda da samo tebe smaram, ali i za to postoji resenje: jednostavno nemoj da posecujes moj blog i nece biti smaranja ni sa moje, ni sa tvoje strane. ;)

      Избриши
    6. Ja cu da poludim. Lano, da li si normalna??? Kako si mogla da budes toliko ljubomorna. Ja stv arno vise ne mogu! Pokusala si da mi hakujes blog sad vristis na ovu devojkuni krivu ni duznu. Ma sjedi tamo vise.

      Избриши
    7. Cekaj, ti znas ovu curu, hah? :D

      Избриши
    8. Nazalost. Ona mi je bila drugarica. I kada mije hakovala blog pokupila je adrese svih blogera koje ja volim i sada hejtuje. Ja cu je prijaviti jer je jako bezobrazna i ovako i vurtuelno. Stvarno mi je zao.

      Избриши
    9. Ok, znam da ne bi trebalo da se mešam ali..
      Angelina nemoj da shvatiš ovo kao uvredu...
      Ova cura što hejtuje jeste malo malčice u pravu. Izgled bloga ti jeste sličan kao izgled bloga Do It Yourself Lady, ali izgled nije toliko bitan, no sami postovi.
      Ti si odlična i samo nastavi dalje i ne osvrći se kada vidiš nekog ko te hejtuje ♥

      Избриши
    10. Ja i dalje ne verujem šta sam pročitala! Najgore je kada ti ovako nešto dođe sa bloga koji se ne koristi ili od strane nekog anonimnog korisnika koji nema hrabrosti da to napiše drugačije. Da nemaš dobre slike, da ne pišeš dobro i da ne zaslužuješ taj broj čitalaca, ne bih ih ni imala! Uopšte ne treba ni da razmišljaš o ovome što je napisano, niko ne zaslužuje da mu posvećuješ pažnju posle ovakvih reči. Užas stvarno...

      Избриши
    11. Milice, ne shvatam to kao uvredu, ali ja sam vec nekoliko puta objasnila da sam Jelenu sa bloga Do it yourself lady pitala za dozvolu da li smem postaviti slican dizajn na sta je ona potvrdno odgovorila. :)

      Избриши
    12. Pa bas to Anja. Mene naziva kukavicom, a komentar u kome vredja pise sa laznog profila. Tebi puno, puno hvala. <3

      Избриши
    13. Ona može da bude samo ljubomorna. Da nije kukavica napisala bi pravo ime i ne bi vređala nekog ko je 1000 x bolji od nje!

      Избриши
    14. Nije u redu hejtovati, ali ne treba ni odgovarati romanom, kao sto je to uradila Angelina. Takve osobe nisu vredne ni smajlija. Meni iskreno smeta to: Posetite moj blog, giveaway je na mom blogu itd, razumem kad to rade blogerke do nekih 50 citalaca, ali Angelina, mislim da vise nema potrebe da se na taj nacin reklamiras :-) Tvoj blog je vec dovoljno popularan da ga i neke blogerke reklamiraju (u smislu da pomenu da im se svidja u postu, kao sto sam ja uradila). To meni licno od vec popularne blogerke deluje pomalo smesno, jer imas i sponzore i sve to. Danas je mnogo lakse steci citaoce i mislim da je to jedino sto ova devojka nije razumela :-/ Ja sam se valjano borila za svakog citaoca, a kad sam presla stotku, oni su sami poceli da dolaze. Svaka cast na postignutom uspehu i jedva cekam onaj collab post ♥

      P.S. Ne obaziri se na hejtere, u onom komentaru si delovala isfrustrirano, a verujem da to nisi ♥♥

      Избриши
    15. Mislim da ja nisam jedina koja reklamira svoj blog a da sam presla cifru od 100. Ima puno njih. I ja ne reklamiram tako kao sto je doticna opisala, da samo stavi lep post i dole velikim slovima tri reda dugacku reklamu. Ne, ja prvo procitam ceo post, zatim napisem svoje misljenje i dole ostavim link svog bloga. Veruj mi da u trenutku kada sam joj pisala komentar nisam bila nimalo isfrustrirana, cak sam se i smejala jer pola od toga sto je napisala nije tacno, jedino sam bila malo zacudjena.
      I ja jedva cekam collab. :)

      Избриши
  9. Draga Angelina, nemoj da se neriras oko nekog ko je za tebe potpuno ne bitan. Imas toliko citalaca koliko imas zahvaljujuci svom radu i talentu. Puno nas voli tvoj blog i nemoj da te obeshrabri neko ko je samo ljubomoran.♥

    Takodje ideje su bas lepe i zanimljive, ne kopiras nikoga. Ukoliko imas istu ideju kao Tijana to nije kopiranje vec samo slicno razmisljanje i pronalazenje informacija.
    Hvala ti na ovoj ideji sa penom za brijanje. Probacu je sigurno.♥♥♥

    ОдговориИзбриши
  10. Angelina, post ti je super! Ne obaziri se na hejtere, jer su oni samo ljubomorni!

    ОдговориИзбриши
  11. Sjajan post. Zaista predivne ideje za ukrasavanje jaja. Najvise mi se dopada "ombre" ideja za ukrasavanje. Svaka cast Angelina. ♥

    P.S. Novi post na mom blogu:
    http://styleonfirstplace.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  12. Ne slavim ovaj praznik ali mi se svidja ovaj obicaj.Veoma lijepa ideje si dala.

    ОдговориИзбриши
  13. Lepe ideje,jedva čekam da ukrašavam jaja.
    Ne obaziri se na hejtanje,niko nema isto mišljnje a i vidiš da te svi podržavamo :)

    lickadiary.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. :) Pa da ja sam gore u komentaru napomenula da svako ima pravo na svoje misljenje, ali ne do te tacke kada vec pocinje da vredja.

      Избриши
  14. Kako poslednjih dana čitam ove postove, sve više iščekujem Veliki petak. :) Sviđa mi se što su sve ideje svima nama pristupačne, ni za šta ne moramo da ulažemo preteran trud (ni preteranu količinu novca), tako da svako može da pronađe nešto što mu odgovara. Sve je divnoo! :)

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hah i ja. Nekako mi ove slicice daju ideju pa mi je glava prepuna, da jedva cekam. :)
      Slazem se. :* Hvala. <3

      Избриши
  15. Ekstra ideje. Probaću ovo sa voštanim bojama sigurno! Takođe, sviđa mi se što imaš paletu ideja, tako da svako može pronaći onu koja mu se sviđa! ♥

    Pogledaj post vezan za Uskrs na mom blogu
    http://justforgirrl.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  16. Najlepši primer mi je pod brojem 5 sa cirkonima. Ja da napravim takvo jaje, bilo bi mi žao razbiti ga. :D

    PS: Nominovala sam te za Versatile Blogger Award. ♥

    Novi post + giveaway: jasminadi.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  17. Sjajan post, moram nešto od ovoga da isprobam. Prskanje jaja je jako kul. :)

    Malo pre sam napravila blog, želela bih da pogledaš i kažeš mi kako ti se čini, hvala unapred.❤

    http://livelovelaughofficial.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  18. Lovely post and photos, dear. I follow you on facebook, could you follow back, pls. Kiss and pls keep in touch ;).

    http://mylovelyfashionbih.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  19. Prelepo! Odlicne ideje :)


    http://www.adelaacanski.com/

    ОдговориИзбриши
  20. Ombre efekti su fenomenalni a ovo Doodle crtanje je WOW..♥♥ Moram da kažem da mi se baš sviđa nova pozadina ♥

    ОдговориИзбриши
  21. Veoma kvalitetan post, sve ideje mi se sviđaju ali posebnu pažnju ovog puta pridajem doodle crtanju i ombre efektu, koji su mi najzanimljiviji. :)

    http://kingdomfordreamers.blogspot.com

    ОдговориИзбриши