субота, 24. јануар 2015.

Kako imati više čitalaca? ♡


Ćao svima!

Par vas mi je postavilo pitanje o tome kako da imaju više čitalaca, s obzirom na to da ja moj blog imam tek nepunih tri meseca, a već imam više čitalaca od nekih blogerki koje mnogo duže imaju svoj blog.

Ja ću ovde napisati par nekih saveta o tome kako imati više čitalca, kojim sam se i ja sama služila kako bih ovo postigla.

Usput, nemojte misliti da je ovo neko uzdizanje moga bloga i tome slično, već je ovaj post namenjen onima koji su tražili da saznaju nešto više o tome.

Savet 1
Najbitnija je dobra reklama bloga, kao i čitanje i komentarisanje postova sa drugih blogova.

Kada kažem reklama, prvenstveno mislim na ostavljanje linka vašeg bloga u komentarima postova sa drugih blogova. Da bi vas čitaoci primetili, morate biti aktivni i komentarisati ostale postove, ali naravno samo ako ste lepo pročitali post, pa onda delite mišljenje. Ovo kažem jer ja prva mrzim one koji ni ne pročitaju post već samo napišu 'super' i ostavljaju reklamu. Tako da, obratie pažnju i na potrebe vlasnika tog nekog bloga.

Savet 2
Trudite se da vaši postovi budu što originalniji i da ne kopirate nikoga, kao i da redovno pišete postove.

U navođenju ovog saveta vam je manje-više sve rečeno. Znači ne kopirajte nikoga, trudite se da ideje za vaše postove budu što originalnije, kreativnije i maštovitije. Veoma bitna stvar je takođe i redovno pisanje posta, jer će čitaoci pre posećivati blog koji češće izbacuje postove od onog drugog koji čas izbaci post pa napravi dugu pauzu, pa drugi i tako dalje. Takođe su bitne i fotografije koje ubacujete prilikom pisanja posta. Mnogo ćete više pažnje privući ukoliko su fotografije iz posta vaše, nego preuzete sa nekog sajta. Trudite se da kvalitet fotografija bude što bolji.

Savet 3
Pitajte roditelje da li vam uopšte dopuštaju da napravite blog.

Ovo je važno zato što će vam biti lakše da pišete postove, sklapate saradnje, radite recenzije, ukoliko vaši roditelji imaju predstavu o tome šta radite. Ukoliko ne znaju, velika je verovatnoća da će vas jednom otkriti pa možda i zabraniti pisanje na blogu.

Savet 4
Budite kreativni i neka vaš dizajn bloga bude drugačiji od ostalih.

Neka dizajn bloga bude islključivo po vašem ukusu, jer će tako čitaoci najbolje imati uvid u boje koje volite, odnosno u vaš stil po kojem će vaš blog prepoznatljiv.

Savet 5
Smislite što originalniji naziv bloga.
Ova stavka je takođe jako bitna, pre svega jer vas tako čitaoci najlakše mogu pronaći na Google-u, ako su na primer čuli od nekoga za vaš blog. Trudite se da vaš blog ne bude sličan ostalim nazivima, mene mnogo nervira to što su sad svi u fazoni 'kutak, diary...' Jednostavno nemojte kopirati jedni druge već budite jedinstveni.



Nadam se da vam se ideja o ovom postu dopala i da sam pomogla savetima.

Imam pitanje za vas:
da li da promenim naziv bloga tako da sada bude angelscorner (Angel's corner)?  

Ne zaboravite da popunite anketu sa leve strane bloga.



LOVE, Angelina.

96 коментара:

  1. Dopada mi se ovaj post. Mislim da čitaoci dolaze zbog toga što im se sviđa kako pišete. Nemoj da menjaš naziv bloga. ☺
    teodorassmallworld.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno. Skroz si upravu, ali i povrh toga sam pomenula eto još neke savete. :)

      Избриши
  2. Jedva sam čekala da izbaciš novi post!
    Ovaj je jako koristan, jer sam ja nova u blogovanju ali se pridržavam skoro svih saveta. Savet br. 1 mi se sviđa jer mislim da je jako bitno da prvo pročitamo objavljeni post, pa tek onda damo neko opširnije mišljenje (ukoliko možemo, ja npr nekad stvarno nemam inspiraciju za duži komentar)...

    Jako mi se sviđa tvoja ideja o promeni naziva bloga, vrlo mi maštovito i sanjalački zvuči to Angel's corner, tako da ja glasam da promeniš! :D
    I da, sviđa mi se novi izgled bloga. I prethodni je bio vrlo lep, ali crna boja nekako stvara depresiju, bar kad čitam nešto na internetu. Inače obožavam crnu odeću, nokte i tako to, ali na internetu me crne pozadine užasno živciraju... No dobro, tvoja nije bila skroz crna već prošarana nekim belim šarama, ne sećam se tačno šta je bilo, mislim da su dijamanti ili tako nešto:)

    girlyworld07.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Puno ti hvala! ♥
      Haha, videćemo koji je krajnji rezultat tog 'glasanja'.
      Hvala, pa i trebala je neka promena eto da 'osveži' blog. :D

      Избриши
  3. Odličan post, sigurna sam da će svima mnogo pomoći. I ja sam posle duže pauze relativno nova, tako da su svi saveti dobrodošli, iako se većina stvari već donekle podrazumeva. Što se tiče promene naziva, meni si nekako posebna po trenutnom imenu, ali ako želiš da ga promeniš, to je okej, to i onako ne bi menjalo kvalitet tvojih postova, možda bi i učinilo da blog izgleda drugačije. I da, moram da dodam da mi se pozadina mnogo dopada, prelepe boje! :D ♥


    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  4. Predobar post, i verujem da ce nama i ostalim novim blogerkama mnogo pomoci! :) Sto se nas tice da menjas ime bloga, nemoj, jer ovako si nekako prepoznatljiva i svoja, mada to je nase misljenje. :D♥

    http://cornerr13.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Jako mi se sviđaju ovi saveti kojih se i sama pridržvam i zato imam više čitaoca iako blog pišem nepunih nmesec dana.Ne znam sama kako da nazovem origninalno blog,pa sam stavila naziv Milica's diary jer blog baš na to podsećatipa moj dnevnik u njemu pišem recenzije,DIY...


    lickadiary.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. Nemoj da misliš da sam ja ikoga vređala time, nego mi jednostavno smeta kad neko kopira. Ti verovatno nisi kopirala nego je taj naziv takav isključivo zbog toga kakav je tvoj blog. Valjda me razumeš zašto sam to rekla. :)

      Избриши
  6. Sjajan post, saveti su baš korisni! Ja imam blog mnogo duže od tebe, a imam samo 30 čitalaca, verovatno zato što ne ostavljam često adresu bloga.. Meni se ovo ime sviđa, nemoj da ga menjaš! ☺

    ОдговориИзбриши
  7. Dopada mi se tvoj blog,i hvala što si podelila sa nama ovo.

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala ti sto si napisala ovaj post. Sve si lepo objasnila. Ali mislim da je Tijana jedna od prvih sto je stavila diary. Sad svi to kopiraju i vise nekakko i nije posebno. Ja mislim da je moj dobar special section. Nemoj menjati ime mislim da vec postoji blog sa tim imenom Ali nekako je divno ovo shine perfection. U svakom slucaju divan post.

    Ako zelis mozes pogledati recenziju na mom blogu:
    http://ivasspecialseciton.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. :)
      E pa baš na to mislim i to me nervira. Bitno je da budeš svoj i jedinstven. :)

      Избриши
  9. http://mylittleworld999.blogspot.com
    Mnoogo hvala za ovaj post, jer sam ja tek na početku i stvarno mi je bio potreban savet :)
    ne menjaj ime, ovo je baš unikatno i tako :) čitam staalno tvoje postove :)
    volela bih da me zapratiš, izi bar da posetiš moj blog :)


    ОдговориИзбриши
  10. Stvarno ti je odličan ovaj post,ovo za roditelje si potpuno tacno rekla. Nemoj menjati ime,ovo ime ti je stvarno super <3 <3 <3

    ninasmagicalkingdom.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Stvarno super saveti:).Cestitam ti sto imas toliko citalaca!Blog ti jr superiska!Iskreno,vise mi se svidja 'Shine perfection' i vec postoji blog 'Angela's corner'...Znam da nije isto posto je kod tebe 'Angel's' ali je veoma slicno:).Nadam se da se ne ljutis:)
    girlsblog1112.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo ti hvala! :)
      Ja sam to Angel izvela od svog imena Angelina, jer osim nadimka Nina ne volim nijedan drugi nadimak za moje ime, tako da eto nisam ni od koga videla, nego mi je palo napamet. Ne ljutim se naravno. :)

      Избриши
  12. Super post! Saveti su dobri i iskreni.
    Nemoj da menjas naziv bloga, pre svega zato sto si i sama rekla da te nerviraju blogovi ciji je naziv kopija nekog drugog, a i zato sto citaoci znaju ovaj naziv bloga. ;)

    runa-luna-blog.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno! ♥
      Ja sam na tu ideju o menjanju naziva bloga došla kada sam na Google-u ukucala Shine perfection, i izašao mi je neki L'Oreal puder, i onda sam se razočarala jer mog bloga nema na toj prvoj strani. Eto zato prvenstveno, a inače meni ne smeta ovaj naziv. :D

      Избриши
  13. Lepi saveti, ne ne trebas da menjas ime. Kao sto si sama rekla ne volis kad se neko zove kutak, diary i ostalo

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. :)
      Ja sam na tu ideju o menjanju naziva bloga došla kada sam na Google-u ukucala Shine perfection, i izašao mi je neki L'Oreal puder, i onda sam se razočarala jer mog bloga nema na toj prvoj strani. Eto zato prvenstveno, a inače meni ne smeta ovaj naziv. :D

      Избриши
  14. Super su ti savjeti.Sve lijepo objasnjeno i iskreno.Sto se tice imena u tome si u pravu.Jeste da se moj blog zove sa tim 'kutak",iskreno taj naziv sam smislila u 5 minuta jer mi je blog napravila snaha iznenada.Razmisljam da promjenim ime,ali dok smislim nesto.
    Nemoj da mijenjas ime.Mozda ima jos neki blog sa Shine Perfection ali ja ga nisam vidjela.Meni je prelijep ovaj tvoj naziv.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj hvala ti punoo ♥
      Ma nisam mislila ja da svi kopiraju, nego jednostavno postoje takvi ljudi i na njih mislim kada kažem to.

      Избриши
  15. Veoma dobar post.
    http://jovanakutak8.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  16. Super i vrlo koristan post.
    Naravno treba raditi i pisati o oneme sto ti najvise volis,a ne da kopiras druge.
    Naziv bloga nemoj menjati, originalan je!☺♥

    http://beautytipsbymt.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  17. Slažem se. Originalnost na prvom mestu. I mene nerviraju jedni te isti nazivi bloga samo sa različitim imenima. Nemoj da menjaš naslov bloga,jer je super,a i već sam navikla.

    PS. Sviđa mi se nova pozadina :)

    ОдговориИзбриши
  18. Saveti su odlični, post je baš od koristi za one novije ili koje imaju manje pratioca. I ja imam takođe 80+ pratioca za samo mesec dana, jeste da sam blog napravila u septembru ali tada me niko nije mogao pratiti na GFC-u, pa sam to uvela pre mesec dana, no nebitno, ne znam ni zašto pišem ovo hahah, ali oke. Takođe, hoću još reći i mene jako nerviraju blogovi koji imaju u url-u diary, kutak itd., mada ne hejtujem samo iznosim mišljenje inače. :)♥

    Poseti moj blog, novi postovi su tu : fashionholicyeahh.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. <3
      Ma ti si bre Kaco fenomen, haha :D <3

      Избриши
    2. Ma tako je, hahahah. I da, ne menjaj ime bloga, ovo je superiška. :)
      Btw. ne shvatajte ovo gore što sam napisala kao neko hvaljenje. :)

      Избриши
  19. Super post a mislim da si pomogla i drugima. Slazem se da je orginalnost najbitnija. Moja prijateljica je mozda prije dvije sedmice otvorila blog i pitala mene da joj pomognem. Naravno da sam joj pomogla ali najgore mi je bilo kada je svoj blog nazvala gotovo istim kao i mojim. Samo sto je umjesto amy napisala meri, cak je i link od bloga slican kao i moj. Umjesto amy samo je stavila meri ali nisam joj nista govorila. Ali je obrisala blog.

    Nemoj mjenjati ime bloga ovaj je bas super :)

    http://amyfashion18.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  20. Super blog, draga, i super postovi. Svidaju mi se bas. Pratim te, možeš li i ti mene, draga. Kiss

    http://mylovelyfashionbih.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  21. I ja sam nova na blogu tako da ću se koristiti tvojim savjetima, vjerovatno ću i promjeniti ime.. :)
    Ja te pratim, nadam se da ćeš i ti mene :D

    jovanadiaary.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  22. Dobri su saveti, hvala sto si napisala ovaj post :) Napisala si da te nervira kada neko nazove svoj blog `kutak`, a ti zelis tako da nazoves svoj blog (Angel`s corner)... Najbolje da uradis onako kako ti mislis da je najbolje i da verujes svojim instinktima :)

    rancicmilena.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da jesam napisala, ali ja sam mislila na to kada neko tako nazove svoj blog krecu svi onda samo stave svoje ime i dodaju 'kutak'. A corner mi je eto palo napamet, jer ne postoji lepsa rec za ono sto ja hocu. :)

      Избриши
  23. Super post. Saveti su odlicni. U pravu si za ono da za blog treba pitati roditelje.
    Moj blog se zove "Andjelin kutak" i ja se kajem zbog toga jer ima to 'kutak'. Tada nisam bas bila upucena u blogovanje, pa mi je taj naziv. Mozda to promenim.
    Za ime tvog bloga je odluka na tebi, ali se meni ovako bas svidja jer je originalno, a ako promenis prevod ce opet biti 'kutak'.

    ОдговориИзбриши
  24. Odličan ti je post!! :)

    http://saveti81.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  25. Draga Angelina, jako si lepo to sve napisala i naravno slažem se sa tobom u svemu ;)
    Što se tiče imena, moj savet ti je da ne menjas, ako si već duže vreme aktivna na blogu i čitaoci su te zapamtili pod tim imenom.

    Ja sam nova, pa mi malo podrške ne bi škodilo :) http://soniacreazzione.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  26. Zaita mi je ovaj post bio od velike pomoći! Hvala ti mnogo!

    http://andjelinkutak.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  27. Od pomoci je ovaj post stvarno,hvala na savetima :*

    http://diamondnina.blogspot.com/
    Pratite me na gfc :)

    ОдговориИзбриши
  28. Svidja mi se ovaj post kao i ceo blog, draga! ♥
    Meni je blog velika ljubav i pisem ga iskljucivo zato sto volim i zao mi je sto ga neke osobe prave cisto iz dosade ili pak da bi imali saradnje sa brendovima i dobijale besplatne uzorke... :*
    A saveti su odlicni samo bih dodala jedan: NEMOJTE NIKAD ODUSTAJATI OD BLOGA AKO GA VOLITE A NEMATE MNOGO CITALACA NAKON KRATKOG VREMENA! <3

    Inace, napisala sam novi post na svom blogu -----------------------> http://bartalove.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Puno ti hvala. :*
      Upravo tako. Najgore što može da se desi je da ti blog postane obaveza. Blog ne treba biti obaveza, već ga pišeš isključivo zato što to voliš da radiš. :)
      Slažem se. :)

      Избриши
  29. puno ti hvala na ovim divnim savjetima, ja bih jako htjela uspjeti u blogerskom svijetu i nadam se da hoću uz ove savjete :))

    ОдговориИзбриши
  30. Super koristan post, pogotovo za nas koji smo tek poceli sa blogom :*

    http://sofiiandalltheprettykittens.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  31. Odlican ti je blog. Ne menjaj ime.
    Imamo isti broj citalaca.. HAHAAH.
    www.elsinkutak.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  32. Odličan post, veoma korisni saveti. Imamo otprilike isto mišlenje. Što se tiče imena, menjanje nosi i veliki rizik, ali mislim da je okej da promeniš ime. Da me ne shvatiš pogrešno, nije ni Shine Perfection loše :)

    Poseti moj blog i učlani se ako želiš : http://march-baby-dreamer.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  33. Super post. Saaveti su veoma korisni. Što se tiče imena bloga mislim da ne bi trebalo da ga menjaš, složila bih se sa Teodorom to nosi veliki rizik, a po meni je trenutno ime bloga savršeno. Ja ništa ne bih menjala, ali ti kako hoćeš. I izvini što sam uradila slian post, nisam ulazila neko vreme na tvoj blog pa nisam primetila da si objavila ovaj post.
    Pratite me, uzvraćam
    http://suzanas1.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  34. Odličan ti je blog! Sviđaju mi saveti i iskreno meni se više sviđa naziv Angel's corner! :) Hvala ti sto si posetila moj blog! Pratim te na GFC-u i nadam se da ces i ti zapratiti moj blog! :) xoxo

    http://lavieenrosemp.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  35. Hvala na posjeti i divnom komentaru. Takodje i ja tebe pratim :) U vezi pitanja koju kameru upotrebljavam, to je Nikon d5100 :) xx Maja
    - http://modern-muffin.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj, hvala i tebi! Puno mi znači kada me neko od većih blogova zaprati. Hvala na informaciji, upravo njega planiram da kupim. :3

      Избриши
  36. Posto sam nova na blogu verujem da ce mi ovi saveti puno pomoci! Hvala ti :)
    Zaprati me ako hoces ;)

    http://sonjastojiljkovic123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  37. Super si i hvala ti za sve te savete. Ime mog bloga nije baš autentično i originalno ali... Ako možeš UČLANI SE NA MOJ BLOG I POGLEDAJ KAKO RADIM
    http://justforgirrl.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  38. Hvala ti sto si svratila na moj blog draga!
    ja te sada pratim putem GFC-a i zelim ti svu srecu u bloganju!
    Lijepe si i korisne savjete ovdje podijelila i vidi se da radis sto vilis, samo tako dalje :-)
    Ostanimo u kontaktu, saljem pusu iz Italije,
    Sonia Verardo
    http://www.trenchcollection.com/

    ОдговориИзбриши
  39. Hvala ti na ovom postu. Mislim da stvarno dobro pises. Vidi se da radis ono stvo ovolis. Jedva sam cekala novi post. ♥

    http://svetjednedevojcice.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  40. Super je post! Pridrzacu se tih nekih pravila.

    Poseti moj blog! Zovem se Nevena's Fashion Blog

    ОдговориИзбриши
  41. Super post. Pri državaću se tih pravila i nadam se da ću imati velik broj čitaoca.
    Sviđa mi se naslov shine pefection i ja ti i nebi preporučila da ga menjaš jer je ovaj mnogo lepši. Sviđa mi se tvoj blog.

    girlslifebyaleksandra.blogspot

    ОдговориИзбриши
  42. Ja se tebi iskreno divim! Toliko čitaoca u malo vremena, stvarno si super, bravo i puno sreće u daljnjem bloganju! <3 Nemoj mjenjat ime, ovo je baš kreativno i jedinstveno!
    Pratim tvoj blog pa ako želiš prati i ti moj! <3

    ОдговориИзбриши
  43. Odličan post. Jako je koristan. Jeste jako naporno imati blog, reklamirati ga, pisati postove ali je ujedno i zabavno. Imaš super blog.
    Puno bi mi značilo da posetiš moj i učlaniš se.
    Link:
    http://macteagirl.blogspot.com/?m=0
    Javiću ti se na facebook-u. Treba da te pitam puno pitanja o saradnji pošto meni tu ništa nije jasno jer sam nova. <3

    ОдговориИзбриши
  44. Hvala sto si postavial ovaj post , stvarno super saveti. :)
    # ja slike slikam telefonom , ali se trudim da budu sto bolje i jednom uspem da slikam dobru sliku. ;D
    I ja mrzim kada neko ne procita post ,zasto taj neko pise , ako mi ne citamo ? xd

    Evo link mog bloga ; http://ineslittlecorner.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши